fbpx
20 kwietnia 2019

1% podatku dla Banku Żywności w Trójmieście? To proste!

To ostatni moment na rozliczenie PIT! Pamiętaj, by przy wypełnianiu zeznania podatkowego koniecznie przekazać 1% swojego podatku na jedną z Organizacji Pożytku Publicznego. Będzie nam bardzo miło, jeśli wybierzesz właśnie Bank Żywności w Trójmieście!

Jak najprościej przekazać 1%?

JEŻELI ROZLICZASZ SIĘ PAPIEROWO LUB W PROGRAMIE DO ROZLICZENIA PIT:
1. W części J w rubryce nr 137 wpisz numer KRS 0000224076, a w kolejnej rubryce wpisz kwotę 1% podatku.
2. Jeżeli chcesz, zaznacz zgodę na przekazanie informacji o 1% podatku.

JEŻELI ROZLICZASZ SIĘ ONLINE NA “TWÓJ E-PIT”:
1. Wejdź na podatki.gov.pl i kliknij „Twój e-PIT”.
2. Uwierzytelnij się za pomocą profilu zaufanego lub wpisując swoje dane: PESEL/NIP, kwoty przychodu z deklaracji za 2017 rok i jednego z formularzy PIT-11 za 2018 rok, a potem potwierdź kwotą nadpłaty lub podatku do zapłaty z deklaracji za 2017 rok.
3. Informacja o OPP pokaże się na głównym ekranie. Jeśli rozliczasz się po raz pierwszy, wpisz nr KRS 0000224076 lub wybierz go z listy. Jeśli chcesz, zaznacz zgodę na przekazanie informacji o 1% podatku.
4. Jeżeli chcesz zmienić OPP, wybierz opcję „Zmieniam organizację”, a następnie wpisz nr KRS 0000224076 lub wybierz go z listy. Jeśli chcesz, zaznacz zgodę na przekazanie informacji o 1% podatku.
5. Po zakończeniu rozliczenia kliknij „Zaakceptuj” i wyślij zeznanie.

INNE AKTUALNOŚCI
24 kwietnia 2020

1% na pomoc!

Wielkimi krokami zbliża się termin rozliczania PIT-ów. Będziemy bardzo wdzięczni, jeśli zdecydujecie się przekazać swój 1% podatku właśnie dla Banku... czytaj dalej

8 kwietnia 2020

Pomagamy na Wielkanoc!

Nie chcemy, by ktokolwiek został w Wielkanoc bez pomocy. Dlatego w ostatnich tygodniach intensywnie pracowaliśmy, by zapewnić żywność na świąteczne stoły... czytaj dalej

1 kwietnia 2020

Pomóż nam pomagać innym

Bank Żywności w Trójmieście jest organizacją pozarządową. Utrzymujemy się z wpłat darczyńców i grantów publicznych. W tym trudnym dla nas wszystkich... czytaj dalej