Dobre na Bank
Projekt Dobre na Bank ma na celu promowanie niemarnowania jedzenia wśród punktów gastronomicznych i ich klientów oraz odpowiedzialnego społecznie biznesu. Punkty gastronomiczne, biorące udział w akcji, wybierają ze swojego menu jeden produkt oznaczony jako „Dobry na Bank”. Część z dochodu ze sprzedaży tego dania trafi do Banku Żywności w Trójmieście. Dodatkowo miejsca „Dobre na Bank” to takie, w których: dobrze jest się spotkać, zjeść coś dobrego oraz… zrobić coś dobrego.
CELE AKCJI:
– promowanie niemarnowania jedzenia wśród punktów gastronomicznych i ich klientów,
– promowanie odpowiedzialnego społecznie biznesu,
– wspieranie realizacji misji Banku Żywności w Trójmieście.
AKCJĘ WSPIERAJĄ:
- Avocado Vegan bistro&cafe
- Yummy
- Motto Bistro Cafe
- Zaufajni
- Guga Sweet
- Ararat
- Kromka
- Atelier Smaku
- Więcej
- Scandic
Zapraszamy na stronę dobrenabank.pl