Dobre na Bank

Projekt Dobre na Bank ma na celu promowanie niemarnowania jedzenia wśród punktów gastronomicznych i ich klientów oraz odpowiedzialnego społecznie biznesu. Punkty gastronomiczne, biorące udział w akcji, wybierają ze swojego menu jeden produkt oznaczony jako „Dobry na Bank”. Część z dochodu ze sprzedaży tego dania trafi do Banku Żywności w Trójmieście. Dodatkowo miejsca „Dobre na Bank” to takie, w których: dobrze jest się spotkać, zjeść  coś dobrego oraz… zrobić coś dobrego.

CELE AKCJI: 

– promowanie niemarnowania jedzenia wśród punktów gastronomicznych i ich klientów,
– promowanie odpowiedzialnego społecznie biznesu,
– wspieranie realizacji misji Banku Żywności w Trójmieście.

AKCJĘ WSPIERAJĄ:

  • Avocado Vegan bistro&cafe
  • Yummy
  • Motto Bistro Cafe
  • Zaufajni
  • Guga Sweet
  • Ararat
  • Kromka
  • Atelier Smaku
  • Więcej
  • Scandic

Kontakt:
Anna Kobiela-Kanaan
tel. 516 841 334
anna.kobiela-kanaan@bztrojmiasto.pl

Zapraszamy na stronę dobrenabank.pl 

INNE PROJEKTY